Expo in Eiffelgebouw over 150 jaar maakindustrie Maastricht

 

Onder de naam ‘Groeten uit Maastricht - expo over innovatief ondernemerschap’ is in het gerestaureerde Eiffelgebouw aan de Boschstraat een tentoonstelling over 150 jaar Maastrichtse maakindustrie te zien.

 

Maastricht is de oudste industriestad van Nederland.

 

Bezoekers maken kennis met maakbedrijven die met hun producten een visitekaartje voor de stad afgeven, in sommige gevallen zelfs wereldwijd.

 

De expo stelt vragen, ondernemers geven antwoorden door verhalen te vertellen en innovaties te tonen.

 

De expo, geïnitieerd door de gemeente, wordt begeleid door een intensief randprogramma dat in nauwe samenwerking met partners is opgesteld.

 

De expo loopt van 11 november tot en met 7 januari, van donderdag tot en met zondag. De entree is gratis.

 

“Veel Maastrichtse maakbedrijven werken in een business-to-businessmarkt. Dat maakt dat het publiek niet of nauwelijks de innovaties waarneemt waarmee deze bedrijven soms zelfs wereldwijde markten veroveren," aldus wethouder Aarts.

 

"Tijd om de kennis te tonen die hier, vaak in samenwerking met lokale kennisinstellingen en regionale netwerken, wordt omgezet in innovatieve producten."

 

Te zien zijn presentaties van Thomas Regout International, Mosa, Sappi, ENCI, Johnson Matthey, Mora, Greentom, Vectioneer, Blanche Dael, de Bisschopsmolen en Mine Kafon.

 

De clusters gaan over Life & Health sciences, Steelport Maastricht, Customer Service Valley en de creatieve industrie. Rabobank Maastricht en omstreken is partner van deze expositie.

 

Lees veel meer op www.groetenuitmaastricht.nl

 

 

 

Artikel geplaatst op: 07 September 2017

Delen


0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2017 LimburgZaken/Delite | Built by Delite, powered by Envation.