Ruim helft zzp’ers verdient geld ook elders

 

Meer dan 55 procent van de 1,5 miljoen zzp’ers heeft naast een zzp-inkomen ook een andere bron van inkomsten, zoals loon, pensioen of een uitkering.

 

Ruim 6 op de tien zzp’ers haalden wel hun hoofdinkomen uit ondernemerschap, voor de overige zzp’ers was het zzp-schap een bijverdienste, meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

 

Ruim 650 duizend zzp’ers hebben alleen een zzp-inkomen. Daarmee verdienen ze in doorsnee 28 duizend euro per jaar.

 

Voor zo’n 256 duizend zzp’ers is het inkomen uit hun ondernemerschap de voornaamste, maar niet de enige inkomensbron. Zij hebben ook nog inkomsten uit loon, pensioen of een uitkering.

 

Het doorsnee zzp-inkomen van deze zelfstandigen bedroeg bijna 20 duizend euro, met 6,7 duizend euro aan andere inkomsten, ofwel neveninkomen.

 

Van de zzp’ers met neveninkomen hadden degenen met pensioen niet alleen het hoogste zzp-inkomen (23,5 duizend euro), maar ook de hoogste neveninkomsten. In doorsnee ontvingen zij 10 duizend euro aan pensioen.

 

De zzp’ers met bijverdiensten uit loon verdienden 6 duizend euro naast 16,7 duizend euro aan zzp-inkomen.

 

foto: thebalance.com

 

 

 

Artikel geplaatst op: 29 December 2017

Delen


1 reacties

Geplaatst door Melanie 283 dagen geleden
Ik vind het niet gek, wat hier geschetst wordt. Het bestaan van een zzp'er is veelal geen vetpot, uurtarieven van hooguit 25,- euro tot max. 35,- euro per uur is heel normaal. Daarnaast hebben velen niet eens een arbeidsongeschiktheidsverzekering daar deze te kostbaar is t.o.v. de inkomsten. Velen zijn in de crisisperiode of door ontslag gedwongen in de rol van zzp'er te duiken terwijl ze veelal geen echte ondernemers zijn maar daarentegen wel vaktechnisch van interessante waarde zijn maar daar koop je helaas niet altijd wat voor. De gehaaidheid, het mondige, het commerciële, het gladde dat ontbreekt doorgaans waardoor ze niet opvallen en vergeten worden. Tja, ga er ook maar eens aanstaan in deze tijd waar ellebogen werk, haantjesgedrag, kontenkruiperij, witte voetjes behalen de manier is om werk binnen te harken. De blaaskaken onder de zzp'ers zullen het vaak winnen van de professionals want die lullen een eind mee of huilen met de wolven in het bos. Hopelijk draait het tij zich snel en ziet de klant de krenten uit de pap bovendrijven en zal waardering, ook op financieel vlak, spoedig volgen. In elkgeval de groep wat zijn zzp'erschap serieus neemt verdient een podiumplek. Chapeau!

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2017 LimburgZaken/Delite | Built by Delite, powered by Envation.