Musea Kerkrade trekken record aantal van 160 duizend bezoekers

 

Het culturele cluster op het Museumplein in Kerkrade sluit het jaar af met een record aantal bezoekers.

 

Columbus earth center, Cube design museum en Continium discovery center verwachten het laatste weekend van 2017 de 160.000e bezoeker van het jaar.

 

Daarmee nemen de musea bijna een kwart van alle museumbezoeken in de provincie Limburg voor hun rekening.

 

Door de continue ontwikkeling van het aanbod op het Museumplein zijn de bezoekersaantallen sinds 2003 met 500 procent gestegen.

 

Destijds bevond zich op het plein slechts één museum, het huidige Continium. Nu zijn ook Columbus earth center en Cube design museum er te vinden.

 

Algemeen directeur Hans Gubbels: “We zijn natuurlijk heel blij dat steeds meer bezoekers de weg naar het Museumplein in Kerkrade weten te vinden. Onze dank gaat uit naar iedereen die zich afgelopen jaar voor dit succes heeft ingezet: medewerkers, Provincie Limburg en onze partners. Allen hebben zij een belangrijke bijdrage geleverd.”

 

In Cube is nog tot en met 14 januari de expositie over toilet en hygiëne te bezoeken. Daarna staat een expositie over het design van schoenen op stapel.

 

De expositie World of Bricks in Continium is nog tot en met 4 maart te zien en maakt dan plaats voor een spannende expositie waarin jong en oud van alles kunnen ontdekken over de technieken van forensische onderzoekers.

 

In Columbus zijn in 2018 diverse evenementen te beleven rondom de beleving van het overview effect, in navolging van het eerste International Overview Symposium dat in 2017 in Columbus plaats heeft gevonden.

 

foto (van René de Wit): museumplein Kerkrade

 

 

 

Artikel geplaatst op: 29 December 2017

Delen


0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2017 LimburgZaken/Delite | Built by Delite, powered by Envation.