Winkelleegstand sterkst gedaald in Limburg en Overijssel

 

In Limburg en Overijssel is de winkelleegstand het afgelopen jaar het sterkst gedaald. Er staan nu respectievelijk 7,9 en 10,1 procent van het aantal verkooppunten leeg.

 

Dit neemt niet weg dat ze nog altijd de twee provincies met procentueel de hoogste leegstand zijn.

 

Flevoland en Zeeland zijn de enige provincies waar de leegstand opliep, naar respectievelijk 7,8 en 7,6 procent.

 

De winkelleegstand in Nederland is teruggelopen naar zeven procent. Voor het derde jaar op rij staan er minder winkels leeg, meldt marktonderzoeker Locatus. Een jaar terug bedroeg de leegstand nog 7,2 procent.

 

De daling is nog groter als er wordt gekeken naar het aantal ongebruikte vierkante meters. Op 1 januari stond 7,2 procent van het verkoopvloeroppervlakte leeg, tegenover 7,8 procent een jaar eerder.

 

Dat is een daling van bijna 200 duizend vierkante meter. De belangrijkste oorzaak ligt volgens Locatus in de nieuwe invulling van veel voormalige warenhuizen van V&D.

 

In de centra van de grootste steden is sprake van een sterk herstel. In de zeventien grootste steden van ons land ligt de leegstand bijna op het niveau van vóór de crisis.

 

Meubelboulevards zijn er volgens de onderzoekers in 2017 nog meer op vooruitgegaan doordat deze sector het meest profiteert van een aantrekkende economie en verbeterde huizenmarkt.

 

In de centra van middelgrote steden en stadsdeelcentra is nog geen sprake van herstel.

 

foto: fundainbusiness.nl

 

 

 

Artikel geplaatst op: 11 Januari 2018

Delen


0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2017 LimburgZaken/Delite | Built by Delite, powered by Envation.