'Krapte op arbeidsmarkt remt economische ontwikkeling in Limburg'

 

De werkgelegenheid in Limburg groeit dit jaar naar verwachting met 20 duizend banen. “Goed nieuws, maar werkgevers hebben nu al grote moeite vacatures te vullen,” zegt Monique Princen (foto), voorzitter van Ondernemend Limburg.

 

Volgens Princen komt dit vanwege de ongunstige demografische ontwikkeling in Limburg en de lagere arbeidsparticipatie ten opzichte van de rest van Nederland.

 

Het vinden van gekwalificeerd personeel ziet Ondernemend Limburg dan ook als de grootste opdracht in het komende jaar.

 

In 2017 vroeg Ondernemend Limburg  in het programma ‘Limburg next level’ al aandacht voor investeringen in innovatie, infrastructuur, ondernemerschap  en de arbeidsmarkt.

 

“De krapte op de arbeidsmarkt is nu al een factor die de economische ontwikkeling in Limburg remt,” aldus Princen.

 

Daarom vindt Ondernemend Limburg het van groot belang om het onbenutte potentieel van 94.000 mensen in onze provincie aan te spreken.

 

“Dit zijn bijvoorbeeld mensen in de bijstand en werkeloosheidswet, maar ook de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Belangrijkste hierbij is dat inzicht wordt verkregen in de competenties van deze mensen. Met andere woorden: welke kwaliteiten hebben mensen in huis? En ik ben ervan overtuigd dat iedereen kwaliteiten heeft.  Als die specifieke kwaliteiten bekend zijn, kan worden bepaald bij welke werkgevers, eventueel in combinatie met een scholingstraject, mogelijkheden zijn."

 

Volgens Ondernemend Limburg gaat het daarnaast ook om mensen die nu deeltijd werken of helemaal niet werken. Ook mensen die geen uitkering ontvangen, de zogenoemde niet-uitkeringsgerechtigden, horen hier bij.

 

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB), MKB-Limburg en LWV – die samen Ondernemend Limburg vormen – zeggen het belangrijk te vinden deze mensen te activeren, zodat zij actief een bijdrage kunnen leveren aan de economische ontwikkeling van Limburg.

 

Volgens Monique Princen is dit een gezamenlijke uitdaging. “Ondernemend Limburg wil dat samen met onderwijsinstellingen, vakbonden en overheidsinstellingen oppakken om Limburg naar het ‘next level’ te brengen."

 

foto: openvoor50plus.nl

 

 

 

Artikel geplaatst op: 11 Januari 2018

Delen


9 reacties

Geplaatst door Joon Menze, projectmanager arbeidsparticipatie VluchtelingenWerk Zuid-Nederland 332 dagen geleden
Vluchtelingen kunnen een deel van de oplossing zijn. Het zijn vaak gemotiveerde doorzetters met veel ervaring die graag aan de slag willen op de Nederlandse arbeidsmarkt.
Geplaatst door Jolanda 332 dagen geleden
Werken loont niet, men blijft liever thuis met een uitkering. Daar moet eerst eens iets aan gedaan worden. Verder moet de LTS weer terug komen. Met de handen werken moet weer aantrekkelijk worden.
Geplaatst door jo huijts 332 dagen geleden
ik heb 35 jaar keihard gewerkt en mooie jobs gehad. Opleiding VWO / HBO . Door pech mijn prachtige job kwijt geraakt in voorjaar 2018. Ben zeer energiek maar het is triest om te zien hoe je bij elke sollicitatie wordt afgewimpeld met dooddoeners. Ze zeggen het niet, maar het druipt er van af : wat moet een vent van 60 bij ons komen doen ...? Zelfs een wasserij presteert het om te zeggen dat ik niet goed genoeg ben om hun werk te doen. Het wordt tijd dat er iets gebeurt. En dan met name de jonge recruiters moeten eens wat meer respect tonen en zich gaan verdiepen in de competenties van iemand. Ben het dus volledig eens met Princen.
Geplaatst door Hub 332 dagen geleden
Als ze iemand met 32 jaar werkervaring proberen af te poeieren met 10 euro bruto per uur lijkt het me niet vreemd dat de vakature niet gauw ingevuld gaat worden
Geplaatst door Giovanna di palma horeca ondernemer 332 dagen geleden
Het is triest al lange tijd en het word steeds erger. ik ben vanaf mijn 20ste jaar ondernemer (nu 32 jaar) en heb al veel mensen zien komen en gaan. ik heb verschrikkelijk veel vertrouwen keer op keer getoond. maar uiteindelijk komt het telkens weer op een ding uit. mensen willen niet meer werken! enerzijds opgebrand. en anderzijds jeugd die het te goed heeft gehad en niet meer de armen uit de mouwen willen steken. verder is het punt dat de loonverdeling ontzettend verkeerd ligt!! vakkrachten worden onderbetaald. en ondernemers van vakkrachten worden daarbij ook nog eens uitgeperst door de belastingdienst en regelgeving waardoor ze niets voor zichzelf overhouden en punt 2 niet beter kunnen uitbetalen aan het wel hard werkende personeel (die wat het wel verdienen) het blijft een cirkeltje. er moet echt iets veranderen. (ik ben zelf ondernemer in de horecabranche) Tevens ben ik het volledig eens met Jolanda....mensen blijven doordat er geen samenhorigheid meer is. en doordat het gemakkelijk is om mensen die ze niet kennen te bestelen (staat).....thuis zitten....en profiteren van een uitkering terwijl ze best nog wel iets kunnen doen. ondertussen werken ze wel hier en daar zwart bij....(daarnaast worden ze ook nog dik gespekt met belastingteruggaaf en andere sociale middelen.) en hebben ze uiteindelijk zoveel meer dan mij. en menig ander hard werkend eerlijk persoon! (deze mensen moeten eens wakker geschud worden. Want ze beseffen niet dat dit een kettingreactie is waardoor steeds meer mensen niets gaan doen...omdat ze toch geld krijgen, maar hebben in de tussentijd niet door dat de situatie zo alleen maar verslechterd. En wij zijn daar de dupe van.
Geplaatst door Bert Ummels 332 dagen geleden
Ik vind het triest dat groepen mensen over een kam worden geschoren als zouden zij te lui zijn en niet meer willen werken. Mijn echtgenote is 61 jaar, wil graag werken en solliciteert zich te blubber. Laat de werkgevers eens de hand in eigen boezem steken. In 9 van de 10 gevallen krijgt mijn echtgenote niet eens een reactie of afwijzing. Verder de 0 uren contracten zodat je op afroep beschikbaar moet zijn voor een minimum loontje. De werkgever kan met je doen wat hij wil. Je wordt gewoon te oud en niet capabel genoeg gevonden. Als de werkgevers zo minachtend blijven doen over potentiële werknemers vinden ze straks niemand meer. Begrijpelijk en terecht in mijn ogen.
Geplaatst door Ruud 332 dagen geleden
Werkgevers weigeren vaak oudere werkzoekenden. Ouderen die dan misschien iets meer willen verdienen omdat ze niet terug willen naar een hongerloontje. Want dat is wat ondernemend Nederland (Limburg) wil betalen. Echter hierin liggen ze fout. De 50plusser kan wel goed werken, de handen uit de mouwen steken en met hun handen werken. Zij kunnen nog met de handen werken. Dat hebben ze nog van thuis uit geleerd.
Geplaatst door andre kierkels 330 dagen geleden
Ik wil alle werkgevers oproepen om contact op te nemen met Vluchtelingenwerk daar zit potentieel, maar ook in de doelgroep 55+ bij de gemeente en UWV ziet voldoende potentieel met de gevraagde competenties, maar accepteer als werkgever wel dat er hier en daar wellicht bescholing nodig is. Voor investeren brengt geld op, dat moet een ondernemer toch dagelijks doen of neit soms?
Geplaatst door Door Erkens 330 dagen geleden
Oproep aan diegenen die graag willen werken maar waarbij het nog niet gelukt is een fijne baan te vinden. Kom als Arbeidscoach (vrijwilliger) bij Vluchtelingenwerk werken. Je begeleidt de statushouder bij het vinden van een baan en tevens kun je zelf dan ook rondkijken of er leuke en passende banen zijn. Wil je hierover meer weten: mail derkensvanoosterhout@vluchtelingenwerk.nl Met vriendelijke groet, Door Erkens, Teamleider Arbeidsparticipatie Sittard-Geleen en Heerlen

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2017 LimburgZaken/Delite | Built by Delite, powered by Envation.