Student in de zorg combineert leren en werken in 'praktijklab'

 

Half februari gaan de eerste studenten van Fontys Hogescholen, Zuyd Hogeschool en ROC Gilde aan de slag in zogeheten ‘praktijklabs’.

 

In een praktijklab werken studenten samen met professionals aan praktijkvraagstukken die zij benaderen vanuit alles aspecten van positieve gezondheid. Veel vragen liggen op het gebied van preventie, op het snijvlak van zorg en welzijn.

 

De praktijklabs gaan van start in het Huis van de Wijk in Venlo en in ‘De Fabriek’ (foto) van Rendiz in Maasbree. De studenten krijgen begeleiding van medewerkers en docenten.

 

Als toekomstige medewerkers in de zorg, combineren de studenten leren en werken in deze praktijklabs. Daarnaast is de verwachting dat de studenten en docenten met hun actuele kennis ook kunnen bijdragen aan innovatie binnen de organisaties.

 

De praktijklabs zijn ontstaan uit het project ‘Innovatie van Zorg en Zorgopleidingen’ in de regio Venlo waarin opleiders, werkgevers en overheid werken aan nieuwe vormen van samenwerken en opleiden met als uitgangspunt: leren vanuit de praktijk met de vragen van de burger en de maatschappij.

 

Daarbij kijken zij over de grenzen van de traditionele opleidingen heen naar de samenhang van lichamelijke gezondheid, welzijn en geluk.

 

De ervaringen in de praktijklabs worden gebruikt voor de verdere ontwikkeling van een nieuw opleidingsconcept waarin professionals opgeleid worden die vraagstukken op individueel- of groepsniveau vanuit alles pijlers van positieve gezondheid kunnen benaderen, met bijzondere aandacht voor preventie en de-escalatie.

 

 

 

Artikel geplaatst op: 31 Januari 2018

Delen


1 reacties

Geplaatst door asda services 88 dagen geleden
Brauchen Sie 100% Finanzierung? Ich kann Ihren finanziellen Bedarf mit weniger Rückzahlungsproblem bedienen, deshalb finanzieren wir Sie für nur 2%. Unabhängig von Ihren Lebensumständen, selbstständig oder im Ruhestand, haben Sie eine schlechte Kreditwürdigkeit. Wir könnten Ihnen helfen. Flexible Rückzahlung, Kontaktieren Sie uns Danke und Gottes Segen. Bitte kontaktieren Sie uns unter:  WhatsApp +17042750147

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2017 LimburgZaken/Delite | Built by Delite, powered by Envation.