Bestuurscollege Zuyd Hogeschool heeft nieuwe voorzitter

 

Op 1 september is dr. Luc Verburgh (1961) van start gegaan als voorzitter van het College van Bestuur van Zuyd Hogeschool. Verburgh heeft ruime leiderschapservaring in het onderwijs, bedrijfsleven en de wetenschap.

 

Sinds 2012 tot eind augustus 2017 was hij bestuursvoorzitter van ROC Zadkine met vestigingen in en om Rotterdam.

 

Hij studeerde filosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en organisatiepsychologie aan de Universiteit van Wales.

 

Aansluitend ging hij in 1988 aan de slag bij de vakgroep Methoden en Technieken in Nijmegen, waar hij in 1992 promoveerde op het onderwerp ‘participerende beleidsmodellering in de zorgverzekeringssector’.

 

Na diverse consultancy- en managementrollen bij Accenture, werd Verburgh in 1996 algemeen directeur van SARA, het nationale rekencentrum dat computercapaciteit biedt aan alle universiteiten en onderzoekscentra in Nederland.

 

Twee jaar later maakte hij de overstap naar de KLM als Vice President Service Management. In 2000 ging Verburgh aan de slag als lid van de Raad van Bestuur van de beursgenoteerde SNT Group, waarna hij Managing Director werd bij ClientLogic, een wereldwijd opererend callcenterbedrijf.

 

In 2004 volgde de overstap naar het onderwijs als voorzitter van het College van Bestuur van het Wellantcollege, dat 29 locaties heeft in de Randstad. Luc Verburgh is getrouwd en heeft drie kinderen.

 

Samen met dr. Kitty Kwakman en drs. Olaf van Nugteren vormt hij het College van Bestuur van Zuyd. Verburgh neemt het voorzitterschap over van drs. Karel van Rosmalen, die na tien jaar Zuyd een nieuwe uitdaging aangaat.  

 

Foto: Ted Boots.

 

 

 

Artikel geplaatst op: 01 September 2017

Delen


0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2017 LimburgZaken/Delite | Built by Delite, powered by Envation.