Bon à Parte Kerkrade wint goud van Barometer Duurzame Bloemist

 

Bloemsierkunst & Decoratie Bon à Parte uit Kerkrade heeft het gouden certificaat van de Barometer Duurzame Bloemist gekregen; het hoogste niveau.

 

Het certificaat is een onafhankelijk en officieel keurmerk waarmee de bloemist aantoont dat het assortiment bloemen en planten én de bedrijfsvoering in de winkel duurzamer zijn.

 

Wethouder Jo Bok heeft de bloemist gefeliciteerd. “Bon à Parte is een voorbeeld voor andere ondernemers. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, we hebben tenslotte maar één wereld en deze willen we goed doorgeven aan onze kinderen en kleinkinderen."

 

In Nederland zijn slechts 52 bloemisten gecertificeerd en in Limburg nu twee. Het aantal groeit omdat er vanuit het bedrijfsleven, overheid en particulieren steeds meer eisen worden gesteld aan de duurzaamheid van bloemen en de bedrijfsvoering.

 

De gemeente promoot duurzaamheid in de stad onder de noemer Duurzaam Kerkrade. Doel is dat de inwoners in hun dagelijks leven rekening houden met duurzaamheid.

 

Rond het thema voert de gemeente allerlei projecten uit. Via een special in het Stadsjournaal, artikelen, kerkrade.nl, sociale media en in de Duurzaamheidswagen wordt informatie gegeven en tips verstrekt.

 

bron: parkstadactueel.nl

 

 

 

Artikel geplaatst op: 12 December 2017

Delen


2 reacties

Geplaatst door Leo Janssen 309 dagen geleden
Er zijn in Limburg al 3 gecertificeerde bloemisten. Sinds mei 2016 Florilene Bloemen in Eijsden, vervolgens September in Venray en dan nu Bon-a-parte in Kerkrade. Het certificaat win je niet, je bewijst dat je aan de voorwaarden voldoet.
Geplaatst door Wilma vanMeer 303 dagen geleden
Van harte Gefeliciteerd met deze onderscheiding. Toppie. Veel succes

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2017 LimburgZaken/Delite | Built by Delite, powered by Envation.