Kerkrade krijgt 'restaurant met biefstuk, kip en kreeft'

 

Vlak voor Pasen, dus vóór 1 april 2018, opent chef-kok Toussaint Claessens de deuren van zijn Kantien van Tous op de markt in Kerkrade. Met de opening wordt de ingrijpende verbouwing van het pand afgerond.

 

Claessens tekende met partner Mirjam Schroeder de huurovereenkomst met Dionne Wiertz-Bück en Harm Wiertz. Dat gebeurde in café d’r Sjlaagboom, het karakteristieke café van waard Marcel Mahr, toekomstig buurman van de Kantien.

 

“Ik ga de Kantien van Tous in Kerkrade zelf exploiteren,” zegt Toussaint Claessens, “volgens het concept zoals ik dat afgelopen jaar in Valkenburg met succes heb neergezet."

 

Het restaurant met biefstuk, kip en kreeft als specialiteiten wordt gekenmerkt door eerlijk koken zonder poespas.

 

“Natuurlijk komt er in Kerkrade een smakelijke lunchkaart en zijn we zeven dagen per week open. De bovenste etage - skylounge - is bij uitstek geschikt voor feesten en partijen, vergaderingen, after work party’s en private dining. Ook gaan we er high tea doen. Daarnaast geven we kooklessen en chocoladeworkshops. En er komt speciale aandacht voor de jeugd."

 

Ondernemersechtpaar Wiertz-Bück is eigenaar van het pand. “We vinden zo’n mooi horecaconcept een prima aanvulling binnen onze portefeuille en bovendien een goede aanwinst voor Kerkrade,” aldus Dionne Wiertz.

 

Toussaint Claessens is mede eigenaar van Chocolate Company, de chocoladefabriek in Kerkrade die haar producten wereldwijd exporteert. Echtpaar Wiertz-Bück is vanuit Wiertz Family de oprichter van Wiertz Company.

 

 

 

Artikel geplaatst op: 19 December 2017

Delen


0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2017 LimburgZaken/Delite | Built by Delite, powered by Envation.