Nieuws uit de regio
Grote bedrijven betalen facturen laatHet Nederlandse bedrijfsleven betaalt facturen steeds sneller, alleen grote bedrijven slagen er niet in facturen van het MKB sneller te voldoen. Dat blijkt uit de jongste Barometer Betaalgedrag van bedrijfsinformatiespecialist Graydon. Tijdens het tweede kwartaal van 2019 betaalden Nederlandse bedrijven hun facturen gemiddeld na 39,2 dagen. Dat is ruim één dag sneller dan een jaar geleden. De facturen van kleinere bedrijven gericht aan grote bedrijven laten geen of amper verbetering zien.  
Datalekken bij een derde MKBRuim één op de drie MKB’ers, bedrijven tot 50 medewerkers, is dit jaar al geconfronteerd met een datalek. Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek van Kaspersky onder 1138 bedrijven. In vergelijking met 2018 is dat een toename van zes procent. Ook middelgrote en grote organisaties kampen steeds vaker met een datalek, maar hier volgens Kaspersky de toename tussen de twee en drie procent.  
Ict-kosten gemeenten blijven oplopenDe Nederlandse gemeenten geven dit jaar gemiddeld per bewoner 84 euro uit aan ict, twee euro méér dan in 2017.  Ook groeit het ict-personeelbestand bij gemeenten, blijkt uit de ICT Benchmark Gemeenten van M&I/Partners, uitgevoerd bij 35 gemeenten.    
Bijna helft werknemers vindt baan niet zinvolTwee op de vijf werknemers, 40%, vindt haar of zijn baan niet zinvol en haalt er daarom weinig voldoening uit. Dat stelt de Reputatiefabriek na een enquête onder 1000 werknemers.  
Elektrische auto’s goedkoper, verkopen verdubbeldIn de eerste zeven maandag van dit jaar werden in Nederland 18.376 nieuwe elektrische auto’s verkocht, twee keer zoveel dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt VWE Automotive. De gestegen verkopen waren onder meer te danken aan de lagere prijzen. De gemiddelde nieuwprijs daalde in korte tijd met 30%. Oorzaken hiervan zijn een aanscherping van de bijtellingsregeling en de introductie van nieuwe, minder dure modellen.  

Evenementen uit de Regio
Geef uw evenementen door via de BrabantZaken Redactie via: redactie@brabantzaken.nl
© 2019 LimburgZaken | Built by Delite, powered by Envation.