Nieuws uit de regio
Internationaal busstation Maastricht openIn Maastricht is een internationaal busstation officieel geopend. Achter het treinstation zijn faciliteiten aangelegd voor passagiers die voorlopig kunnen kiezen uit ruim 20 buitenlandse bestemmingen. Er is ruimte voor acht bussen tegelijk om te stoppen. Dagelijks stoppen er nu zo’n 30 bussen om zo’n 500 reizigers op te halen.  
Ruim twee miljoen ondernemingen  Op 1 januari telde Nederland 2.000.404 ondernemingen, meldt de Kamer van Koophandel, een record. Vorig jaar kwamen er weer vijf procent nieuwe bedrijven. In Limburg bleef dat percentage met drie procent iets achter.    
Meer faillissementen in LimburgVorig jaar is het aantal faillissementen in Limburg in vergelijking met 2018 gestegen, zo heeft Graydon becijferd. Precies 271 Limburgse ondernemingen gingen in 2019 over de kop tegen 262 een jaar eerder. In 2017 werden 285 faillissementen uitgesproken. Het was voor het eerst in zes jaar dat het aantal faillissementen weer toenam. Een landelijk beeld: in totaal gingen 3906 bedrijven bankroet, een stijging met 3,4 procent in vergelijking met 2018. Graydon verwacht ook dit jaar een stijging.  
'Kerstimpuls' van 30 miljoen voor Zuid-LimburgMagisch Maastricht, de concerten van André Rieu, de kerstmarkt in de grotten van Valkenburg en andere activiteiten in de decembermaand leveren Zuid-Limburg een econokische impuls op van zo'n 30 miljoen euro. Dat heeft Maastricht Marketing becijferd.   De evenementen zorgen onder mer voor meer hotelovernachtingen, ongeveer 40 procent in vergelijking met vorig jar. Bezoekers geven gemiddeld 200 euro per persoon uit aan hotel, winkelen en horecabezoek. De kerstmarkt in Valkenburg is onverminderd populair en staat nu in de top-tien van de Best Christmas Markets 2020. Dit jaar passeren zo'n 300.000 bezoekers de stadspoorten. 
Verbreding A2 Midden-Limburg definitief De A2 tussen knooppunt Het Vonderen en Kerensheide wordt verbreed naar twee keer drie rijbanen plus vluchtstroken. De overeenkomst daartoe is deze week ondertekend door minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur.    De werkzaamheden moeten  tussen 2025 en 2027 afgerond zijn, maar wellicht wordt eerder begonnen na aan aangenomen motie in de Tweede Kamer die aandringt op snellere aanleg.  

Evenementen uit de Regio
Geef uw evenementen door via de BrabantZaken Redactie via: redactie@brabantzaken.nl
© 2019 LimburgZaken | Built by Delite, powered by Envation.