Pierre Houben - Facebook voor ondernemers

 

Een tijd geleden nam ik deel aan een workshop over het gebruik van Facebook en de mogelijkheden die dit medium biedt voor ondernemers.


 

Tot dan toe zag ik op dit sociale medium nogal wat berichten die meer deden denken aan een a-sociaal medium. Maar zoals altijd bieden uitvindingen zowel mogelijkheden voor negatieve alsook positieve toepassingen.

 

Er is inmiddels een hele generatie die, wat vroeger een telefoon heette, dit toestel nu als een piepkleine, krachtige computer gebruikt. En daarmee ontzettend veel informatie op elk moment van de dag beschikbaar heeft.

 

Facebook, oorspronkelijk bedoeld als medium voor je vriendenkring, vindt meer en meer toepassingen voor zakelijk gebruik.

 

Tijdens de workshop kwamen tal van voorbeelden langs waarvan ik het bestaan niet kende. Eigenlijk nam ik het medium niet zo serieus, maar besloot toch om te proberen de opgedane kennis in de praktijk te brengen. Daarbij werd ik ook gemotiveerd door de enthousiaste jongeman die de workshop gaf.

 

Zo wilde ik muziekoptredens onder de aandacht van de juiste doelgroep brengen en daar biedt Facebook de mogelijkheid van sponsoring van een evenementenpagina.

 

Natuurlijk lukte het mij in eerste instantie niet. En ik nam contact op met de jongeman van de workshop. Die legde me geduldig en uiterst vriendelijk meerdere keren uit wat ik fout deed en stuurde mij een bericht met een duidelijke gebruiksaanwijzing.

 

Het lukte. Met succes heb ik de opgedane kennis een aantal keren toe kunnen passen. Ik belde nogmaals met de jongeman en liet hem weten dat hij was vergeten me een rekening te sturen. Nee, een rekening hoeft niet zei die; dit was een kleine moeite.

 

We zijn nu ruim een jaar verder. En wat las ik vorige week in Limburg Zaken...

 

FB4 (Lars Pacbier) wint Ondernemersprijs.

 

U raadt het al. Dit was dezelfde vriendelijke jongeman van de workshop.

 

Inmiddels werkt hij met 14 mensen dagelijks aan concepten rondom Facebook en LinkedIn waar bedrijven hun voordeel mee kunnen doen.

 

Pierre Houben,

een leven lang in zaken

 

 

 

2 reacties

Geplaatst door Lars Pacbier
Dankuwel meneer Houben wat leuk om te lezen. Dankuwel voor dit mooie bericht. Gr Lars
Geplaatst door Melanie
Dhr. Houben pikt opdrachten in, wurmt zich overal tussen en kan het niet hebben wanneer andere licht- en geluidsbedrijven in "zijn" vaarwater komen. Dhr. Houben kan het niet verdragen, dat er ook andere licht- en geluidsbedrijven zijn welke een kwalitatieve productie kunnen neerzetten waar ook nog eens een eerlijker prijskaartje aanhangt, zo blijkt achteraf. Dhr. Houben moet accepteren dat er nu eenmaal concurrentie in ondernemersland bestaat en dat ook hij wel eens het nakijken heeft wanneer hij niet benadert wordt om te offreren. Foei, meneer Houben!!!!!!!!!!

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 LimburgZaken | Built by Delite, powered by Envation.