Tom Reulings en Martijn van der Rijst - Wacht niet tot het (bijna) te laat is

 

De huurprijzen staan al enige tijd onder druk. Dat levert de huurder een goede onderhandelingspositie op. Maar alleen op het juiste moment.


 

“Anderhalf jaar voor het aflopen van het huurcontract is het moment suprême,” aldus Tom Reulings, directeur en partner van Parleys. “Dat is het moment om met de verhuurder aan tafel te gaan zitten en de voorwaarden opnieuw te bespreken.”

 

Juist voor de kleine winkelier op een A2-locatie of een B-locatie loont het om kritisch te kijken naar de huurlasten. Die omvatten immers een substantieel deel van de vaste lasten.

 

Binnen één werkdag maakt Parleys gratis een inschatting van de mogelijkheden om te besparen. De uiteindelijke kosten van de bemiddeling zijn afhankelijk van de concrete besparingen die Parleys weet te bedingen.

 

“Een groot deel van onze klanten klopt bij ons aan met de mededeling dat ze in de basis hun lopende huurovereenkomst willen continueren,” vertelt Martijn van der Rijst, directeur en partner van Parleys, “maar tegen verbeterde condities. In zo’n situatie beoordelen wij de huidige huurprijs en huurcondities. We letten niet alleen op de huurprijs, maar met name ook op de kleine lettertjes van de huurovereenkomst. Het is zonde als je wel een lage huurprijs bedingt, maar uiteindelijk nog voor een behoorlijk eigen bedrag een winkelpand moet verbouwen. Dat willen we natuurlijk niet. Ook zijn er tegenwoordig mogelijkheden om de huurprijs op te bouwen met een basis huurprijs en een omzet gerelateerde component.”

 

Als (inter)nationaal bedrijf opereert Parleys als een volledig onafhankelijk vastgoedadviesbureau, gespecialiseerd in het adviseren van (eind)gebruikers van commercieel vastgoed. Het bedrijf is onder andere gevestigd in Heerlen en treedt op als bemiddelaar, enkel en alleen voor de huurder.

 

“Hiermee sluiten we elke vorm van belangenverstrengeling uit,” licht Tom Reulings toe. “Wij zijn juist ontstaan door de latente behoefte in de markt om huisvesting te toetsen en scheefgroei in de markt qua huurprijzen te corrigeren. De alom bekende partijen (de grote corporates), die de vastgoedmarkt sinds jaar en dag dicteren, vertegenwoordigen telkens weer ‘verhurend’ Nederland, op de zakelijke markt. De standaardisatie in deze markt is echter inmiddels zo ver doorgevoerd dat zelfs de modelovereenkomst (ROZ) voor de huur van een bedrijfsruimte als ‘verhuurders-vriendelijk’ kan worden beschouwd.”

 

Huurbemiddeling was voorheen vooral weggelegd voor de grotere bedrijven. Durlinger en Shoetime (The Shoe Family), SNS Bank (De Volksbank), Van Melick/Bufkes, Rousseau Chocolade en de meeste grote bakkerijen in het land behoren tot de partijen waarvoor het Limburgse Parleys werkt. Maar ook steeds meer kleinere winkeliers vinden de weg naar de huurbemiddelaar.

 

“Het liefst gaan we naar de ondernemer toe,” zegt Martijn van der Rijst, “om persoonlijk kennis te maken en zijn verhaal te horen. Dan zien we direct het pand en het bedrijf. Zo krijgen we al een eerste indruk. Ook voor de ‘kleinere’ winkelier zien we goede resultaten in de huidige markt. Veel verhuurders begrijpen dat het vaak moeilijk is om het hoofd boven water te houden. De afgelopen tijd zijn er immers genoeg voorbeelden van faillissementen in de retail. Wij adviseren winkeliers zeker niet te wachten met het aankloppen bij de verhuurder tot het (bijna) te laat is. Wij merken dat de verhuurder door een goed onderbouwd verhaal van huurderszijde alleen maar water bij de wijn kan doen."

 

Meer info

 

Of bel voor een geheel gratis en vrijblijvend gesprek 08 57 73 99 13.

 

Foto: Tom Reulings (links) en Martijn van der Rijst.

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 LimburgZaken | Built by Delite, powered by Envation.