Succes in Zaken: deze week Petro Hameleers

 

Buiten adem was ik na het gesprek met Petro. Wat een tempo heeft die man! Kon hem met moeite bijhouden. ADHD, zeker weten. Wie anders stampt binnen zes jaar 58 zweetcentra uit de grond in de Benelux? 


 

Ik mag dat niet zo oneerbiedig zeggen, want zijn droom is om eenieder zo laat mogelijk oud laten worden zonder gebreken. Blijkbaar zat dat al vroeg in zijn systeem.

 

Begonnen als fysiotherapeut, is hij nu gezondheidsmissionaris met de heilige opdracht om elk jaar tien gezondheidstempels met de naam Anytime Fitness te openen.

 

Hij vergelijkt zijn fitnesscentra met de moderne variant van het dorpscafé van vroeger. "Waar ze op hun gemak een sigaartje rookten, een neutje namen, hun krantje lazen en ontspannen hun verhaaltje deden."

 

De moderne variant is gezond bewegen in een kleinschalige, knusse omgeving en in een stadscentrum. Onder deskundige begeleiding en in een gezellige en persoonlijke sfeer, waar je geen nummer bent en geholpen wordt je trainingsdoelen te bereiken, dat is het uitgangspunt binnen Anytime Fitness.

 

Ook hij heeft mij zijn zes met rapportcijfer 10 gewaardeerde factoren gegeven om succesvol zaken te doen. Ik noem ze: doorzetten, kansen zien en nemen, ambitie, lef hebben, delegeren en helikopteren, en tenslotte anderen kunnen inspireren en motiveren.

 

In geluk gelooft hij niet. Op het juiste moment op de juiste plek zijn, wel. "Ook ik heb mijn tegenslag gekend en heb mijn onderneming herboren zien worden," vertrouwt Petro me toe.

 

"In 2010 draaide ik break even en moest het tij keren. Ik moest wat gaan doen. In Amerika liep ik per toeval tegen het nieuwe concept op van Anytime Fitness. Toen wist ik wat ik moest doen. Ik voelde binnen twee tot drie minuten een klik met het concept. We draaien nu als een trein. Het concept met wereldwijd inmiddels ruim 3.500 fitnesscentra heeft een faalratio van slechts 1,7 procent. Momenteel openen we onze eerste locatie in Amsterdam. Gemiddeld moet ik volgens mijn franchisecontract 10 clubs per jaar openen. Dat haal ik makkelijk," zegt hij vol zelfvertrouwen.

 

We nemen zijn verdienmodel door en ik kom erachter dat ik wederom in de verkeerde branche zit. Verdraaid.

 

Petro kennende, kunnen het nog vele zweettempeltjes worden. Hij is 56, wil niet met pensioen en is zo fit als een hoen. Rent hij over 30 jaar in voorspoed nog steeds rond, dan zal hij zo'n 350 tempels hebben liggen.

 

Het is hem dan gelukt bij gemiddeld 600 leden, 200.000 mensen voor zich te laten rekken, strekken en springen - dagelijks. Genoeg menselijke energie om een dorp van stroom te voorzien.

 

Ik weet nu dat andermans zweet ook letterlijk cashflow kan opleveren.

 

Michel Horn

columnist Succes in Zaken

 

Voor de column Succes in Zaken interviewt Michel Horn ondernemers die op eigen kracht meer dan één miljoen euro aan bezittingen hebben verworven.

 

foto: Petro Hameleers

 

 

 

4 reacties

Geplaatst door Ingrid Van Sloun
Inderdaad een geweldige ondernemer met prachtige aspiraties, kan menigeen nog iets van leren!
Geplaatst door A. Ehlen
In 1986 als 6 jarig jongetje na een ongeluk met Petro in aanraking gekomen. Destijds al een enorm fijne kerel en inspirerende, motiverende persoon die toen al veel verder ging dan zijn beroepsomschrijving van hem verwachte. Alle succes gewenst!
Geplaatst door William
Leuke collega ondernemer in de branche die je er goed bij kunt hebben ! Good luck Petro, het is je gegund
Geplaatst door Jolanda lindeboom
Ik heb hem in 1984 na mijn ongeluk leren kennen als fysiotherapeut in Maasland ziekenhuis in sittard.wat had hij een doorzettingsvermogen.

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 LimburgZaken | Built by Delite, powered by Envation.