Vier tips van starter Ronald Bonten, hoe jij het best je eigen bedrijf start

 

Ronald Bonten had een uitstekende baan als gebiedsmanager bij Woningcorporatie Servatius Wonen en Vastgoed in Maastricht. En toch, hij merkte dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging. Zijn trigger?


 

Zijn jarenlange passie voor sport en bewegen. Sinds april is hij bezig met hartBalans; trainingen voor stressreductie, persoonlijk leiderschap en bewust bewegen.

 

Hier is zijn verhaal:

 

“Ik leer mensen om hun ademhaling te gebruiken voor herstel en hun prestaties te verbeteren. Vooral mensen in het midden- en hoger kader van het bedrijfsleven hebben hierbij veel baat. Het uiteindelijke doel is stressreductie.”

 

Zó, dat is wel even iets heel anders dan gebiedsmanager. Ronald beaamt: “Een hele overstap. Die maak je niet zomaar.”

 

Voor hem betekende dat eerst terug naar de schoolbanken. Hij volgde de masteropleiding Persoonlijk leiderschap, de opleiding tot lifecoach en behaalde de licentie tot stress reductietrainer. Daarna werd het bedrijfspand in Heer, Maastricht verbouwd.

 

“Alles hebben we eruit gehaald. Mijn vrouw en een vriendin geven yogalessen, zij hebben nu hiervoor een eigen ruimte. Er is ook een spreekruimte en een flexplek die we verhuren aan andere zzp'ers.”

 

De basis van het bedrijf van Ronald ligt bij HeartMath. “Een Amerikaans programma dat is gebaseerd op jarenlang onderzoek in samenwerking met neurologen en cardiologen. Als gecertificeerd trainer maak ik snel inzichtelijk wat de ademhaling met je gestel doet; het computerprogramma geeft direct objectieve feedback van je innerlijke staat. Je ziet op een computerscherm in hoeverre je in balans bent. Gevoelens en gedachten beïnvloeden namelijk je hartritme. Met relatief eenvoudige ademhalingsoefeningen leer ik deelnemers de ademhaling te reguleren en stress verminderen.”

 

Vooral in het bedrijfsleven en de sportwereld verwacht Ronald veel profijt te behalen met dit programma. “Wie ontspannen is, presteert beter, werkt prettiger samen en neemt betere beslissingen. Daarom is het goed om vóór een spannende vergadering of afspraak even de ademhalingsoefeningen te doen.”

 

Ronald geeft deze vier tips aan starters:

 

1. Blijf kort bij jezelf, daar waar je hart ligt. Dan voelt het goed en daar liggen de beste mogelijkheden om van je bedrijf een succes te maken.

 

2. Denk ook groot: stel je voor hoe het voelt als het een succes wordt. Van positieve gedachten krijg je een energieboost. Denk in kansen, niet in bedreigingen. Laat negatieve gedachten los.

 

3. Maak gebruik van je netwerk, ga samenwerkingen aan waarin je elkaar aanvult. Durf te geven, stel je kwetsbaar op; dat betekent niet altijd direct concrete opdrachten.

 

4. Zorg dat je onderscheidend bent. Formuleer heel duidelijk je doelgroep en leg hierop je focus. Het beste resultaat behaal je met die mensen met wie er ook een ‘klik’ is.

 

Tekst: Jacqueline Munnichs,

ZAKEN|TAAL, concept & tekst

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 LimburgZaken | Built by Delite, powered by Envation.