Vier tips van starter Jolanda Loomans, hoe jij het best je eigen bedrijf start

 

In haar laatste baan werkte ze bij de backoffice van ProLabor en bood ze aan zes projectleiders ondersteuning. Een baan waarin het belangrijk was om iedereen tevreden te stellen. Tot ze op een dag zichzelf afvroeg of zij er energie van kreeg.


 

Het roer ging om, 360 graden. Sinds september 2016 heeft Jolanda Loomans met Lisa La Pelle haar eigen sieradenlabel, met handgemaakte oorbellen en kettingen van leer gecombineerd met gold filled of sterling silver materialen. Met deze sieraden wil ze een positieve vrouwelijke toevoeging bieden aan de zelfbewuste vrouw.

Hier is haar verhaal:

Altijd druk, bezig met de puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ te zetten. Met werk en privé. Een duizendpoot. Een spin in het web. Maar door de jaren heen ontstond er een disbalans. Tijd voor een ommezwaai. Jolanda ging op zoek naar wat ze écht leuk vindt.

 

“Ik was altijd al creatief met stoffen en dergelijke. Ik was handig met mijn naaimachine en maakte soms kleding en accessoires. Daarna volgden handtassen en accessoires van leer. Toch waren dat niet de producten die ik voor ogen had. Wél wilde ik iets met leer. Ik probeerde van alles uit. Stapje voor stapje kwam ik bij dit concept. Toen het op tafel lag, wist ik het zeker, this is it!”

 

Haar eerste collectie - zes modellen oorbellen en twee modellen kettingen – zagen het daglicht in september 2016. Met de hand stanst ze met de hamer het leer uit in de gewenste vorm en werkt het vervolgens mooi af. De kleuren van de eerste collectie waren warm en winters met onder andere goud, grijs, rood en groen. Voor de nieuwe collectie heeft ze er zomers geel en roze aan toegevoegd, naast enkele nieuwe modellen.

 

Leuk zo’n collectie. Maar hoe breng je het dan aan de vrouw? “Tja, daarvoor ben ik met diverse modezaken in gesprek gegaan. Ik had immers helemaal geen kennis van deze wereld.”

 

De eerste winkel was direct raak: ze deelden niet alleen hun kennis, de eigenaresse wilde maar al te graag Jolanda's sieraden in de winkel leggen. Hoogste tijd voor een goed ondernemersplan.

 

“En met dit plan onder de arm ben ik naar Marcel van Kasteren van het StartersCentrum gestapt. Daar hebben we alles doorgesproken en ik heb mijn collectie sieraden laten zien. Dat was voor mij een bevestiging dat ik op de goede weg ben.”

 

Jolanda geeft deze vier tips aan starters:

 

1. Laat angst, leef met lef. Speel bij ondernemerschap niet alleen op veilig, neem ook eens een (berekend) risico. Probeer niet voor de ander te denken.

 

2. Praat met andere ondernemers. Deel elkaars kennis en ervaringen. Zoek naar de mensen die je verder kunnen helpen. Bijvoorbeeld de hulp die ik heb gekregen bij het StartersCentrum; het kost niets. Pure winst.

 

3. Durf te dromen, leef in het nu. Geloof in jezelf en volg je hart.

 

4. Laat het gevoel toe van succes. Door een klein berichtje of een leuke order. Dat maakt niet uit. Soms heb je ook mindere dagen, dan mogen er ook dagen zijn waarop je je successen viert.

 

Tekst: Jacqueline Munnichs,

ZAKEN|TAAL, concept & tekst

 

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 LimburgZaken | Built by Delite, powered by Envation.