Vier tips van starter Angie Pieters, hoe jij het best je eigen bedrijf start

 

Nog heel pril, de FLY conceptstore aan de Oranje Nassaustraat in Heerlen. De winkel is pas open sinds 19 maart en een ode aan het individu, want FLY staat voor First Love Yourself.


 

Eigenaar Angie Pieters (26) toont er een leuke mix van kleding en inrichting. Ze maakte hiervoor een selectie van Scandinavische kledingmerken, zoals Selected Femme, Modström en Moss Copenhagen, maar ook Olive & Frank en Alix. Minimalistisch en stoer.

 

In de store staan ook antieke meubels die Angie op korte termijn graag bij het assortiment wil betrekken.

 

Hier is haar verhaal:

 

In december heeft Angie ontslag genomen bij de buitenschoolse opvang met kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Daarnaast werkte ze als nagelstyliste in haar eigen salon aan huis.

 

“Deze combinatie was super, maar niet voor de rest van mijn leven. De uren in de kinderopvang liepen terug. Ik voelde dat het tijd werd om een switch te maken. Eindelijk durven doen, waar ik al lang van droomde.”

 

Het idee achter FLY: een fysieke winkel waar je kunt winkelen in een gezellige en warme sfeer. Ze ging zich oriënteren, sprak met een aantal ondernemers.

 

En ze bezocht in oktober meerdere winkels die te huur waren met het idee om zich slechts te oriënteren. Maar toen Angie het leegstaande winkelpand in de Oranje Nassaustraat binnenstapte... werd ze verliefd. Toen rolde het balletje ineens super snel.

 

“Deze winkel is misschien een beetje verstopt, maar dat maakt het ook juist leuk. Dat past bij het concept. De eerste weken ging de omzet geweldig, een schot in de roos van het centrum van Heerlen. Terwijl medio maart toch echt een tussenseizoen is.”

 

Angie geeft deze vier tips aan starters:

 

1. “Laat het verschil tussen denken en doen niet te groot worden, je vindt immers altijd wel een reden om het niet te doen. Heb vertrouwen in jezelf. Je kunt alles vooraf bedenken, berekenen en op papier zetten, maar in de praktijk wijzen vaak dingen zich vanzelf uit.

 

2. Probeer elkaar als ondernemers in de omgeving te steunen en te versterken. Ga praten met elkaar, leg connecties en wissel tips uit, verwijs klanten naar elkaar. Wij ondernemers kunnen elkaar hierin helpen en zo de stad toegankelijker maken.

 

3. Wees dankbaar voor alle tips die je krijgt. Ook die tips die niet (direct) bruikbaar zijn. Zie ze als een mogelijkheid tot reflectie. En let op! Soms blijken ze op een later tijdstip toch heel bruikbaar te zijn.

 

4. Doe waarin je goed bent en besteed zaken ook uit. Lang leve mijn geweldige boekhouder! Zodoende behoud ik ook meer momenten ter ontspanning. Ik wil zeker hard werken en ga er helemaal voor, maar ik ken mijn kwaliteiten.”

 

Tekst: Jacqueline Munnichs,

ZAKEN|TAAL, concept & tekst

 

 

1 reacties

Geplaatst door Melanie 1913 dagen geleden
Ik ken je niet Angie maar je verhaal klopt als een bus. Jij bent het station van het ondernemersklankbord allengs voorbij, sterker nog ik denk dat zij iets van jou kunnen leren. Inderdaad twijfel niet teveel maar ga ervoor en zaken wijzen zich vaak uit in de praktijk. Hele ondernemersplannen schrijven welke op papier zo mooi lijken te zijn maar de werkelijkheid is toch vaak veel anders. Doen, handelen, anticiperen, actie en bijsturen en dat heb jij begrepen. Veel succes gewenst!

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 LimburgZaken | Built by Delite, powered by Envation.