Vier tips van starter Rob Meulenberg hoe jij het best je eigen bedrijf start

 

Dit jaar is Rob Meulenberg samen met nog twee partners gestart met de Orbuculum Group. Hiermee zet hij streep onder het verleden.


 

Orbuculum heeft vijf labels: Number10, 42ICT, DWP Digital Workplace, Arlington en Care4Contact. Zo bestrijkt de organisatie het gehele ict-domein, strategisch, tactisch en operationeel.

 

Hoog nodig, want de komende jaren gaat de digitalisering in hoog tempo plaatsvinden. Rob: “Wij hebben hiervoor innovatieve oplossingen die klanten ontzorgen en hen een financiële besparing kan opleveren van 50 tot 80 procent. Met een organisatie die lean en mean is, wendbaar en met een open mind luisteren naar de wensen van onze klanten. We geven onze klanten inzicht in de mogelijkheden, traditionele en innovatieve oplossingen. De keuze maken ze uiteindelijk zelf.”

 

Hier is zijn verhaal:

 

Rob werkte in het verleden voor diverse grote ict-organisaties, maar hij vindt dat de ict-wereld in toenemende mate is vastgeroest. “Veel ict-organisaties zijn te groot, die gehele overhead moeten ze maar in stand zien te houden. Zit er iemand op de loonlijst van een ict-organisatie zonder werk, gaan ze hiervoor op zoek. Dat is de omgedraaide wereld.”

 

Samen met Tim van Helsland en Sven Dijkstra slaat Rob begin dit jaar de handen ineen. Nu staat er een organisatie met vijf labels. In twee labels participeert Liof en faciliteert Rabobank.

 

“De naam Orbuculum betekent ‘kristallen bol’. Die naam hebben we natuurlijk niet voor niets gekozen. Het is heel toepasselijk voor ons. Wij kijken naar de toekomst met onze oplossingen en diensten. Zo faciliteren en sturen we klanten. We bieden oplossingen die ertoe doen en een wezenlijke bijdrage leveren aan het organisatieproces. Door de digitalisering ontstaan nieuwe businessmodellen. Dát zijn de uitdagingen van de nieuwe economie."

 

Rob geeft deze vier tips aan starters:

 

1. Ondernemer word je niet voor jezelf. Neem bij het starten van een onderneming niet als uitgangspunt dat jij het zó leuk vindt. Dat het jouw passie is. Er moet tenslotte brood op de plank komen, er moet geld worden verdiend. Zorg dat je een oplossing biedt voor een probleem.

 

2. Geloof in je idee. Ga uit van je kracht. Een product doorontwikkelen gaat nu eenmaal met vallen en opstaan. Dus, beter drie keer struikelen en gewoon weer verder gaan dan stoppen en met iets geheel anders weer opnieuw beginnen.

 

3. Uiteindelijk gaat het om je inner circle, om je netwerk. Daarvan moet je het hebben, zeker in het begin. Hiervan krijg je de eerste opdrachten en kun je klankborden voor goede ideeën. De mensen binnen je netwerk laten je ook zien wanneer je gas moet geven en wanneer je (even) op de rem moet staan.

 

4. Zorg dat je overhead lean en mean is, wees kritisch wie je - en of je - iemand in dienst neemt. En zorg dat je financiën op orde zijn. Heb hiervoor voldoende startkapitaal achter de hand, zeker zo’n 10 duizend euro. Dat biedt een buffer bij tegenvallers.

 

Tekst: Jacqueline Munnichs,

ZAKEN|TAAL, concept & tekst

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 LimburgZaken | Built by Delite, powered by Envation.