Vier tips van starter Marlène Beckers, hoe jij het best je eigen bedrijf start

 

Een goed begin, start met een goede voorbereiding. Dat is de boodschap van Marlène Beckers ten voeten uit.


 

Niet alleen inhoudelijk. Ook met je presentatie: kleding, uitstraling en etiquette. Een advies dat past bij een imagocoach.

 

Want dat is wat Marlène doet. Sinds 1 januari van dit jaar werkt ze met een nieuw concept voor toegewijde en gedreven vrouwen die kiezen voor een krachtig imago in hun persoonlijk en zakelijk leven.

 

Hier is haar verhaal:

Eerst was er ‘At your best’, waarin Marlène ook al als imagocoach adviezen gaf. Ze is dus een herstarter. “Maar in mijn vorige bedrijf werkte ik uitsluitend op basis van losse afspraken,” vertelt ze. “Ik liep tegen de grenzen aan wat op deze manier mogelijk was.”

 

De afgelopen tijd maakte ze ook zelf een behoorlijke ontwikkeling door. En dus hoogste tijd voor iets nieuws! Sinds dit jaar brengt ze met MARLÈNE Exclusief een programma op de markt waarin ze vrouwen gedurende 13 weken intensief begeleidt. Het doel?

 

Om een vrouw de vrouw te laten zijn die ze wil en kan zijn, om zo te laten zien wie ze daadwerkelijk is: inside out. Persoonlijk of zakelijk. Dat maakt niet uit. Te denken aan: Imago Coaching, Garderobeplanning, Orde in de Garderobe, Personal Shopping, Etiquette en omgangsvormen. “Maar het betreft altijd een persoonlijk en daarmee exclusief programma.”

 

De eerste indruk? Dit is vooral weggelegd voor zakelijke topvrouwen! “Natuurlijk behoren hiertoe vrouwen die in directies zitten. Maar ook jonge vrouwen die juist moeder zijn geworden of een afgestudeerde studente die aan het begin van haar carrière staat. Bovenal zijn het ambitieuze vrouwen, met een duidelijke focus."

 

Op basis van jarenlange kennis en ervaring heeft Marlène gewerkt aan een totaalconcept, een volledig nieuw en customized programma. "Ik laat mijn cliënten met andere ogen naar zichzelf kijken. Mijn cliënten leren zo ontzettend veel, dat kunnen ze weer zelf toepassen. Daarnaast behoren miskopen tot het verleden; dat scheelt veel tijd en geld. Je weet namelijk wat je zoekt en houdt daarop de focus. Het is een geheel andere manier van werken aan het opvallend goed kleden van jezelf en kijken naar wat die investering jou en jouw bedrijf oplevert.”

 

 

Marlène geeft deze vier tips aan starters:

1.            Zorg dat je er altijd netjes en goed verzorgd uitziet. Je bent je eigen visitekaartje. Ik merk dat starters soms zóveel aan hun hoofd hebben, dat ze dat makkelijk over het hoofd zien. Een gemiste kans! Zorg ervoor dat je kleding is afgestemd op de situatie.

2.            Blijf altijd jezelf! Authentiek en oprecht. Kopieën zijn er genoeg. Word geen ‘pretender’; mensen die anderen nadoen. Geloof me, hier prikken mensen doorheen en vragen zich dan af wie jij daadwerkelijk bent. Mensen die oprecht en authentiek zijn, die gun je iets. Mensen die doen alsof, lopen deze kansen mis.

3.            Zorg dat je zelf in balans bent. Want lichaamstaal is allesbepalend! Ben je onzeker en twijfel je, werkt dat in alles door. Heb je volop zelfvertrouwen en ben je zeker van je zaak, dan zie je dat terug in je uitstraling. Die is dan geheel anders!

4.            Geloof niet altijd je eigen gedachte. Mijn ervaring is dat deze vaak uitsluitend is gericht op veiligheid. Heb een open houding en toets je overtuigingen met je omgeving. Ga de verbinding aan en pak de kansen die op je pad komen. Zo duwt de olifant jou en niet andersom. Olifanten duwen kost (je) namelijk veel energie.

 

Tekst: Jacqueline Munnichs, ZAKEN|TAAL, van concept tot tekst

 

Zie

 

 

1 reacties

Geplaatst door Indy Bredewold 2060 dagen geleden
Goede tips! Met name om authentiek te zijn, wat tegelijkertijd toch ook lastig is als je zenuwachtig bent, omdat je graag de opdracht wilt binnen halen. Dan probeer je toch je beste beentje voor te zetten om een zo goed mogelijke indruk te maken.

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 LimburgZaken | Built by Delite, powered by Envation.