Vier tips van starter Yvonne Velthuis hoe jij het beste je eigen bedrijf start

 

Bij De Buurderij van Yvonne Velthuis komen lokale boeren en burgers samen. Letterlijk en figuurlijk. Elke woensdag is De Buurderij geopend, aan de Drabbelstraat in Maastricht van 18.00 tot 19.15 uur.

 

Dan kopen klanten eerlijke (streek)producten bij lokale boeren. Maar ook een moment om ideeën uit te wisselen, elkaar beter te leren kennen en weten welk gezicht er achter een product schuilgaat. Van zwamburgers, zuivel, honing, mergelland eieren, varkensvlees tot broodproducten. Vooraf bestellen de klanten de producten via het webplatform van De Buurderij.

 

Hier is haar verhaal:

 

Vorig voorjaar ging De Buurderij van start. Maar dat vergde vooraf wel enige aanloop. De eerste ideeën waren er reeds in 2015.

 

Yvonne: “Ik wist dat mijn baan bij het Centrum voor Milieu- en Natuureducatie, het CMNE, zou eindigen. Dus dacht ik al verder. Als projectleider hield ik me bezig met stadslandbouw. Erg fascinerend! Ik organiseerde netwerkavonden en zo kwamen er ideeën om de voedselketen te verkorten. Vooral de mensen uit de stad hadden hier behoefte aan.”

 

Daarnaast heeft Yvonne al jaren zelfstandig een kleine wilde plantenkwekerij in Cadier en Keer. Ze vindt dat het idee van De Buurderij hierbij goed past. “Ook uit onderzoek blijkt dat het concept van De Buurderij goed haalbaar is. In België en Frankrijk is het al jarenlang een groot succes.”

 

De Belgische tak hielp Yvonne om het concept in Nederland verder door te zetten. “Erg fijn, zo hoefde ik niet alles zelf te bedenken. Want er komt toch wel het een en ander bij kijken. Het is niet alleen het concept. Het kost ook tijd om lokale boeren te zoeken die eerlijke (streek)producten willen aanleveren.”

 

Maar het is niet alleen romantiek, het moet ook lonen. Voor de boer moet het lonend zijn: met een jaar ervaring weet Yvonne inmiddels dat dit sterk afhankelijk is van het product. En voor Yvonne moet het lonen: zij ontvangt 10 procent commissie van de boeren over de verkochte producten bij De Buurderij.

 

“Als verantwoordelijke voor De Buurderij heb ik veel vrijheid en de gehele organisatie zelf in de hand. Ik heb gemerkt dat uiteindelijk 70 tot 80 procent van de klandizie heel lokaal is; vanuit de omliggende buurten, zeg maar. Nu loopt de locatie aan de Drabbelstraat in Maastricht goed en ben ik bezig met plannen voor een tweede locatie. Uiteindelijk heb ik nog een derde inkomstenbron nodig (naast de kwekerij en De Buurderij) om helemaal in mijn levensonderhoud te voorzien.”

 

Yvonne geeft deze vier tips aan starters:

 

1. Zorg voor een sterk draagvlak. Wij hebben vooraf goed onderzocht waaraan behoefte is. Daarna hebben we pas gekozen voor dit specifieke concept. Dat heeft als voordeel dat er al commitment is en dat mensen achter je staan.

 

2. Zorg voor een goede voorbereiding zodat je direct goed van start gaat. In mijn geval is het belangrijk dat mensen keuzes hebben. Daarom heb ik voor mezelf gesteld dat de deuren van De Buurderij pas opengaan als minimaal 10 boeren meedoen. Op 12 april 2017 was het zover.

 

3. Probeer samen te werken met ‘concurrerende’ partijen. Dat is niet vanzelfsprekend. Toch kun je elkaar versterken. Zo wil ik er ook in staan. Dat vergt open en transparant zijn. Uiteindelijk werkt het beter. Het zorgt voor meer harmonie en extra inkomsten voor iedereen in de branche.

 

4. Denk breed. Ondanks dat De Buurderij sterk lokaal georiënteerd is, onderhoud ik landelijk ook contacten. Dat zorgt voor nieuwe ideeën en inspiratie die ik weer in mijn lokale Buurderij kan gebruiken. En hoe meer bekendheid landelijk, des te meer en sneller zal het concept van De Buurderij ook lokaal betekenis krijgen.

 

Tekst: Jacqueline Munnichs,

ZAKEN|TAAL, concept & tekst

 

 

 

Artikel geplaatst op: 31 Januari 2018

Delen


2 reacties

Geplaatst door asda services 216 dagen geleden
Brauchen Sie 100% Finanzierung? Ich kann Ihren finanziellen Bedarf mit weniger Rückzahlungsproblem bedienen, deshalb finanzieren wir Sie für nur 2%. Unabhängig von Ihren Lebensumständen, selbstständig oder im Ruhestand, haben Sie eine schlechte Kreditwürdigkeit. Wir könnten Ihnen helfen. Flexible Rückzahlung, Kontaktieren Sie uns Danke und Gottes Segen. Bitte kontaktieren Sie uns unter:  WhatsApp +17042750147
Geplaatst door Josef Lewis 73 dagen geleden
Goedendag, ik ben Josef Lewis. Een gerenommeerde, legitieme en geaccrediteerde geldschieter. We geven allerlei soorten leningen uit op een zeer snelle en gemakkelijke manier, persoonlijke lening, autolening, woninglening, studielening, bedrijfslening, uitgevaardigde lening, consolidatie van schulden. enz Word vandaag goedgekeurd voor een zakelijke of persoonlijke lening en krijg geld binnen dezelfde week na aanmelding. Deze persoonlijke leningen kunnen worden goedgekeurd ongeacht uw kredietwaardigheid en er zijn veel tevreden klanten die deze claim ondersteunen. Maar je krijgt niet alleen de persoonlijke lening die je nodig hebt; je krijgt de goedkoopste. Dit is onze belofte: wij garanderen het laagste tarief voor alle leningen met gratis onderpanduitkeringen. We streven ernaar een positieve blijvende indruk achter te laten door de verwachtingen van mijn klanten te overtreffen bij alles wat ik doe. Ons doel is om u met waardigheid en respect te behandelen en tegelijkertijd de beste service te bieden. Geen sociale zekerheid Nummer vereist en geen kredietcontrole vereist, 100% gegarandeerd. Vriendelijk reageren onmiddellijk met behulp van de onderstaande gegevens indien geïnteresseerd in een lening en wees vrij van oplichting .. E-mail: progresiveloan@yahoo.com Oproep / WhatsApp: +16626183756 Website: https://progresivefunding.wordpress.com

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 LimburgZaken | Built by Delite, powered by Envation.