Expo biedt kijkje achter de muren van Maastrichtse maakbedrijven

 

‘Groeten uit Maastricht' is een expositie over innovatief ondernemerschap, open sinds 11 november en te bekijken in het Sphinxkwartier, op de eerste verdieping van het gerestaureerde Eiffelgebouw aan de Boschstraat.


 

De expo is opgezet omdat Maastrichtse innovaties vaak niet zichtbaar zijn voor het grote publiek.

 

"Maastricht innoveert al meer dan 150 jaar," zegt wethouder John Aarts, "dankzij de combinatie van aanwezige kennis, onderzoek en ondernemerschap. Ik ben telkens weer onder indruk van verhalen van ondernemers. Of het nu gaat over geavanceerde medische technieken, de ambitie om de wereld te bevrijden van landmijnen of over hoe je van spijkerfabrikant doorgroeit tot wereldwijde marktleider in geleiders."

 

De expo presenteert individuele bedrijven en clusters. Getoond worden presentaties van Thomas Regout International, Mosa, Sappi, ENCI, Johnson Matthey, Mora, Greentom, Vectioneer (zie foto), Blanche Dael, de Bisschopsmolen en Mine Kafon.

 

De clusters gaan over Brightlands Maastricht Health Campus, Steelport Maastricht, Customer Service Valley en de creatieve industrie.

 

Rabobank Maastricht en omstreken is partner van deze expositie.

 

Een breed randprogramma begeleidt de tentoonstelling. Daarmee wordt een platform geboden aan ondernemers, studenten, scholieren en werkzoekenden. Met specifieke programmaonderdelen krijgen zij een extra inkijk bij de deelnemende bedrijven en mogelijkheden om te netwerken.

 

Alle verdere informatie op www.groetenuitmaastricht.nl

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 LimburgZaken | Built by Delite, powered by Envation.