Winkeliers bang dat 'goedkoop pinnen' verdwijnt

 

Detailhandel Nederland maakt zich zorgen over de nieuwe Europese betaalregels die volgend jaar ingaan. Betaalmethoden van bedrijven als Apple en Google zullen het relatief efficiënte en goedkope pinnen de markt uit prijzen, vreest de brancheorganisatie.


 

De zogeheten Payment Service Directive 2 (PSD2) geldt vanaf 1 januari als de nieuwe Europese betaaldienstrichtlijn. Nieuwe toetreders krijgen daardoor meer ruimte om hun diensten aan te bieden, die vaak gebaseerd zijn op creditcardtransacties.

 

Winkeliers betalen daarvoor vergoedingen van enkele procenten per aankoop, tot twintig keer meer dan de tarieven van een pinbetaling.

 

“Een logisch gevolg is dat deze kosten zullen worden doorberekend in de consumentenprijzen,” aldus secretaris betalingsverkeer Michel van Bommel van Detailhandel Nederland.

 

Met een jaaromzet van 5,6 miljard euro worden creditcardbetalingen nog relatief weinig gebruikt in Nederland. Detailhandel Nederland vreest dat dat verandert als bedrijven als Apple, Google, Facebook en PayPal verder in het zadel worden geholpen.

 

De branchevereniging roept op een toezichthoudende ‘betaalgeneraal’ in het leven te roepen, die de gevolgen voor de Nederlandse consument in de gaten houdt en de efficiëntie en betrouwbaarheid waarborgt.

 

foto: rambus.com

bron: retailtrends.nl

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 LimburgZaken | Built by Delite, powered by Envation.