Werkloosheid in Limburg daalt sterk

 

In Limburg gaat de werkloosheid snel naar beneden. Binnen een jaar tijd - meldt UWV - is het aantal ww-uitkeringen met 21 procent gezakt. Landelijk bedroeg de daling 18 procent.


 

Ofschoon de werkloosheid in Limburg sterk afneemt, zijn er ruim 22.600 uitkeringen. Met name vijftigplussers zitten zonder baan.

 

De werkgelegenheid in de retail is zich aan het herstellen. De sector heeft flink geleden onder de crisis, maar UWV constateert dat het aantal werklozen in de winkels het voorbije jaar met ruim 25 procent is gedaald.

 

Bovendien neemt de hoeveelheid banen op de winkelvloer toe. Inmiddels is het al zover dat drie op de tien vacatures amper in te vullen zijn.

 

De meeste werklozen vinden we in Venlo (4,8 procent). Maastricht daarentegen heeft met 3,2 procent het kleinste aantal in Limburg.

 

bron: De Limburger

 

 

 

1 reacties

Geplaatst door Melanie
Ik ben na een actieve arbeidsperiode van bijna 30 jaar onlangs werkloos geraakt en dus ook zo'n befaamde 50tig plusser. Uiteraard solliciteer ik zeer actief omdat werkloos zijn niet mijn "jasje" is. Gelukkig word ik vrij regelmatig uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek dus daaraan bemerk ik, dat 50tig plussers een bepaalde interesse triggeren jegens de BV Nederland. Maar wat mij opvalt, in deze "overspannen" arbeidsmarkt, dat bedrijven weinig tot niets te bieden hebben! Het betreffen belabberde arbeidsvoorwaarden, vaak geen cao, overuren worden niet betaald, uurlonen waarvan je het huilen nader staat dan het lachen (ik noem bijv. 11,80 euro bruto per uur voor een pittige en verantwoordelijke functie), geen pensioenopbouw, flexibiliteit 24/7 om maar eens een wat kreten te noemen. Waardering, samen de schouders eronder zetten, fijn dat je er bent gehalte, het wij gevoel is danig diep gezonken, de balans is er absoluut niet. Het motivatie gehalte komt hiermee behoorlijk onder druk te staan en terecht bij zo'n belabberde criteria. Werkgevers schaam jullie, jullie willen toch niet te boek staan als profiteurs, melkers en uitknijpers? Kortom, de werkloosheid is misschien wel gedaald maar er is nog veel werk aan de winkel om dit percentage ook zo te houden en te voorkomen dat de groep langdurige zieken fors toeneemt want dat betekent in de praktijk terug bij af. Dus UWV krab u eens danig achter de oren en zit niet rechtop te slapen want op lange termijn is dit geen houdbare zaak.

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 LimburgZaken | Built by Delite, powered by Envation.