Nature Wonder World in Brunssum gaat niet door

 

Het plan om in een voormalige groeve in Brunssum het attractiepark Nature Wonder World (NWW) te realiseren, is van de baan.


 

Initiatiefnemer Jean Gelissen vindt dat in het huidig politiek-bestuurlijke klimaat in Brunssum doorzetten van de plannen niet langer verantwoord is. Ook het Provinciebestuur is tot die slotsom gekomen en heeft daarom volledig begrip voor de conclusie van de ondernemer.

 

“Ik geloof onverkort in ons idee en in ons plan, en voel dat vertrouwen bij de vele betrokken partijen, ook in de markt,” zegt Gelissen.

 

“Bij de gemeente, waar de raad ernstig verdeeld is over ons initiatief, voelen we dat vertrouwen echter niet. En dat is wel essentieel. Want een grootschalig plan als dit heeft niet alleen een financieel fundament nodig, ook het politiek-bestuurlijk fundament bij de gemeente moet optimaal zijn. Want die gemeente is nu eenmaal je belangrijkste partner.”

 

Gedeputeerde Eric Geurts (Toerisme) vindt het “doodzonde dat dit prachtige initiatief niet kan doorgaan”, maar begrijpt - net als zijn collega Ger Koopmans (Financiën) - dat ondernemer Gelissen tot zijn standpunt is gekomen.

 

Volgens Geurts was NWW een uitgelezen kans om de toeristische markt in Limburg structureel te versterken. “Met een dergelijk park is Limburg sterk in alle seizoenen.”

 

Jean Gelissen richt zijn energie nu op de verdere ontwikkeling van Toverland in Sevenum, waar onlangs de achtmiljoenste bezoeker kon worden verwelkomd.

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 LimburgZaken | Built by Delite, powered by Envation.