'Parkstad verandert in een echte regio voor ondernemers'

 

Met de Streetwise-aanpak verandert Parkstad in een echte ondernemersregio. Deze conclusie trekt Stadsregio Parkstad Limburg uit de gegevens van het Streetwise-resultatenboekje 2017.


 

Er komen nieuwe concepten bij die de kwaliteit van winkelgebieden versterken, leegstaande panden worden structureel ingevuld en er is een betere concentratie van het winkelaanbod.

 

De meest recente resultaten tonen aan dat de begeleiding van Streetwise in 2017 goed was voor 28 nieuwe ondernemers in Parkstad, die 1,7 miljoen euro investeerden in zo’n 5.000 zorgvuldig ingevulde vierkante meters winkelruimte.

 

De aanpak van Streetwise wordt regionaal gecoördineerd door Stadsregio Parkstad Limburg. Dat zorgt ervoor dat de aanpak past in de Structuurvisie Ruimtelijke Economie (SVREZL), die alle 18 gemeenten in Zuid-Limburg hebben vastgesteld.

 

“Het succes van de ondernemers die door Streetwise zijn begeleid, staat niet op zichzelf,” vindt Peter Bertholet, directeur Stadsregio Parkstad.

 

“Sinds de start van de Streetwise-aanpak zijn er 59 ondernemingen bij gekomen in Parkstad. Goed voor 3,7 miljoen euro aan investeringen, werkgelegenheid voor 290 mensen en ruim 10.000 vierkante meter ingevuld winkeloppervlak. Van deze nieuwe ondernemingen bestaat 95,7 procent na één jaar nog, en er zijn er zelfs die een tweede zaak hebben geopend."

 

foto: kirchroa.nl

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 LimburgZaken | Built by Delite, powered by Envation.