Als 'Bron van Europa' wordt Zuid-Limburg internationaal uniek

 

Door aan de slag te gaan met Zuid-Limburg als ‘Bron van Europa’, wordt de regio internationaal uniek en is ze niet te kopiëren.


 

Dat zei Anya Niewierra, algemeen directeur VVV Zuid-Limburg, tijdens haar nieuwjaarstoespraak.

 

Haar thema was, evenals dat van de Europese Commissie: 'Het Europees Jaar voor Cultureel Erfgoed'. Ze hield een betoog voor het inzetten op de kleine parels en verhalen die de regio Zuid-Limburg uniek maken.

 

"Zuid-Limburg en omgeving liggen in de bron van Europa. Onder deze noemer kunnen alle deelthema’s van het Europees Jaar voor Cultureel Erfgoed worden belicht," aldus Niewierra.

 

"Hiermee zetten we ook alvast een belangrijke stap naar het verkrijgen van de Unesco-werelderfgoedstatus. VVV Zuid-Limburg neemt sinds 1885 zelf ook verantwoordelijkheid om broninformatie richting gasten - vroeger op papier en nu digitaal - te ontsluiten."

 

Gedeputeerde Eric Geurts moedigde de aanwezige ondernemers aan om vooral te blijven werken aan de kwaliteit van de toeristische sector.

 

”Het versterken van het ondernemerschap is cruciaal, daar zet ik me hard voor in. Werken aan de toeristische sector, promoten van onze gastvrijheid - laten we dat doen, samen met partners uit het bedrijfsleven, onderwijs en overheid en onze inwoners bij uitstek. Samen kunnen we ervoor blijven zorgen dat de Limburgse gastvrijheid van topkwaliteit is en blijft.”

 

Als kers op de taart, werd aan het einde van de bijeenkomst nog een tiental bedrijven in het zonnetje gezet voor de bijzondere prestaties die zij in 2017 leverden (foto).

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 LimburgZaken | Built by Delite, powered by Envation.