World College Maastricht wil verankering in stad en regio

 

Zuid-Limburg wil een economische topregio zijn van internationale allure. Om hoog opgeleide kenniswerkers aan te trekken, is excellent internationaal onderwijs een absolute voorwaarde.


 

Dat zegt Lodewijk van Oord, sinds vorig jaar de directeur van het United World College Maastricht (UWCM). Hij krijgt bijval van gouverneurs Theo Bovens.

 

“De aanwezigheid van internationaal onderwijs speelt nadrukkelijk een rol als vestigingsvoorwaarde voor internationale bedrijven en instellingen en voor de mensen die er werken,” aldus Bovens.

 

“De school zorgt er dus mede voor dat er goede arbeidskrachten naar Limburg komen en dat er een ecosysteem van internationals in de regio ontstaat.”

 

Met het UWCM beschikt Zuid-Limburg over een school met een grote aantrekkingskracht. Sommige ouders kiezen zelfs speciaal voor de (eu)regio vanwege de aanwezigheid van het UWC.

 

Wereldwijd zijn er slechts 17 UWC’s, waarvan één in Nederland. Na jaren van opbouw en groei zet het UWC Maastricht nu nog nadrukkelijker in op verankering in stad en regio.

 

Het UWCM is een internationale school waar kinderen tussen drie en 18 jaar terechtkunnen voor een internationaal onderwijsprogramma. Wat de school bijzonder maakt, is dat het onderwijs zich vooral richt op de grote vraagstukken van deze tijd.

 

Maastricht UWCM is een multiculturele school voor leerlingen van verschillende sociaaleconomische achtergronden. De school telt 104 nationaliteiten.

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 LimburgZaken | Built by Delite, powered by Envation.