Made in Keyport Award voor drie Limburgse bedrijven

 

Sif Roermond, Vekoma Vlodrop (foto) en Trespa Weert ontvangen deze maand de Made in Keyport Award. Het is een erkenning voor bedrijven die het verschil maken.


 

Zij zetten de Keyport-regio op de kaart, vervullen een voorbeeldfunctie en dragen bij aan de economische structuurversterking. De uitreiking van de Made in Keyport Award aan Trespa volgt later op keyport2020.nl.

 

In 2017 was Sif de nummer 1, Vekoma nummer 8 en Trespa 11e in de top 100 van Maakbedrijven van Nederland. Een uitzonderlijke prestatie, zeker in het licht van de grootste uitdaging van dit moment: de arbeidsmarkt.

 

Er is niet alleen een groot tekort aan vakmensen. Ook de technologische en demografische ontwikkelingen vragen om actie.

 

Welke vaardigheden hebben medewerkers nodig? Hoe leiden we nieuw en zittend personeel up to date op? Hoe houden we personeel gemotiveerd en wat kunnen we doen voor 50+-medewerkers?

 

Vekoma heeft een eigen achtbaanschool met een meester-gezel programma. Sif start binnenkort met een zelf ontwikkeld meetinstrument om al bij de poort te kunnen selecteren op basis van intrinsieke motivatie.

 

En zo ontwikkelt ieder bedrijf zijn eigen oplossing. Tegelijkertijd is er ook het besef: om dit collectieve vraagstuk echt aan te pakken, is samenwerking nodig. Tussen het regionale bedrijfsleven, de overheid én het onderwijs.

 

foto vlnr: Ton Hagelstein (programmamanager Keyport 2020), Henk van Houtum (ambassadeur Keyport 2020), Yvonne Paulussen (director of Change van Vekoma) en Jan den Teuling (wethouder economie gemeente Roerdalen)

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 LimburgZaken | Built by Delite, powered by Envation.