Advertorial - Uitkering voor oudere ondernemers zonder toereikend inkomen

 

Zelfstandig ondernemers die overwegen hun activiteiten stop te zetten wegens onvoldoende inkomen, komen mogelijk in aanmerking voor een zogeheten IOAZ-uitkering.


 

De afkorting staat voor de wet Inkomensvoorziening Oudere en gedeeltelijk Arbeidsongeschikte gewezen Zelfstandigen (IOAZ).

 

Een beroep op deze wet is mogelijk wanneer het bedrijf onvoldoende opbrengt om van te leven. Verder gelden deze voorwaarden:

 

- u bent 55 jaar of ouder, maar nog niet aow-gerechtigd

- u heeft minimaal 10 jaar als zelfstandige gewerkt, of u heeft drie jaar als zelfstandige gewerkt en daarvoor werkte u zeven jaar in loondienst

- u heeft 1.225 uur of meer per jaar in uw eigen bedrijf gewerkt. Dit is gemiddeld zo'n 24 uur per week. Als uw partner ook meewerkte in het bedrijf, moet u minimaal 875 uur per jaar hebben gewerkt. En uw partner minimaal 525 uur.

 

Voor alles wat te maken heeft met een IOAZ-uitkering, kan Ondernemersklankbord Limburg te hulp schieten. Informatie hierover geeft Sjra Clerkx, telefoon 06 25 06 56 71 of team-limburg@ondernemersklankbord.nl

 

foto: RTLZ

 

Meer info over de uitkering

 

 

 

1 reacties

Geplaatst door Luuk
En waar is de inkomenseis? Vergeet ook even niet dat bij de IOAZ gewoon een arbeidsverplichting gaat gelden. Het wordt nu gepromoot als pensioenvoorziening. Dat is absoluut niet het geval. Ik adviseer elke ondernemer contact op te nemen met de IOAZ-consulent van zijn eigen gemeente. Die is uiteindelijk dagelijks bezig met deze regeling en niet de adviseurs van het OKB.

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 LimburgZaken | Built by Delite, powered by Envation.