7.300 nieuwe banen op Limburgse bedrijventerreinen

 

Bijna 100 bedrijven, waarvan twee derde uit het mkb, hebben zich in 2016 en 2017 op één van de Limburgse bedrijventerreinen gevestigd of hun bestaande faciliteit uitgebreid.


 

Dit ging gepaard met investeringen ter waarde van zo’n 1,3 miljard euro, die naar verwachting 7.300 arbeidsplaatsen zullen opleveren. In totaal vestigden deze bedrijven zich op een oppervlakte van circa 200 hectaren (gekocht, gehuurd of in erfpacht uitgegeven).

 

Dit heeft gedeputeerde Twan Beurskens van Economie en Kennisinfrastructuur bekendgemaakt.

 

De cijfers geven de gebundelde inzet van de Limburgse acquisitiepartijen weer en zijn een optelsom van de resultaten van zeven grote Limburgse gemeenten (Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen, Roermond, Weert, Venlo en Venray), de Limburgse ontwikkelbedrijven, het Chemelot Industrial Park, LIOF en de Provincie Limburg.

 

Sinds eind 2015 bundelen deze partijen hun acquisitie-inspanningen onder coördinatie van Provincie en LIOF, om zo meer bedrijven binnen te kunnen halen.

 

"Als je ook de resultaten van de vier kennisintensieve Brightlands-campussen meeneemt, die de afgelopen jaren eveneens hebben gezorgd voor honderden arbeidsplaatsen en miljoenen aan investeringen, zien we de robuuste staat van de Limburgse economie in 2018," zegt Beurskens.

 

foto: oml.nl

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 LimburgZaken | Built by Delite, powered by Envation.