Logistiek Zuid-Limburg wil 'met elkaar in beweging komen'

 

De logistieke sector in Zuid-Limburg heeft behoefte aan concrete acties om knelpunten te verbeteren en uitdagingen op te pakken. Vooral (groeiend) personeelstekort en (uitblijvende) innovatie zijn veelgehoorde hartenkreten in de sector.


 

De Programmacommissie Logistiek van LED pakt de handschoen op. Commissievoorzitter Jan Tindemans: “Zuid-Limburg is een logistieke hotspot van jewelste, maar om die positie te behouden, moeten we echt met elkaar in beweging komen."

 

De commissie kwam afgelopen week bijeen om ontwikkelingen in de sector te bespreken en uitdagingen te inventariseren. Zo werd het fenomeen van de zogenoemde ‘standtrailers’ bij Sabic toegelicht.

 

Jaarlijks manoeuvreren er 20.000 vaak buitenlandse chauffeurs op de site, waar vele veiligheidsvoorschriften gelden. Door trailers vooraf te beladen en klaar te laten zetten door eigen chauffeurs, kunnen ze daarna sneller worden overgedragen aan de chauffeurs van buiten de site.

 

Zo wordt het logistieke proces veiliger en efficiënter. Bovendien kan dan beter worden gepland, bijvoorbeeld buiten de spitsuren om.

 

Maastricht Bereikbaar is, anders dan dat de naam doet vermoeden, inmiddels actief in heel Zuid-Limburg. De afgelopen jaren zijn verschillende successen geboekt in het terugdringen van verkeer.

 

Interessant om te weten is dat goede projecten uit de regio (regionaal opgezet en van financiering voorzien) in aanmerking kunnen komen voor verdubbeling van de financiële inzet door het Rijk.

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 LimburgZaken | Built by Delite, powered by Envation.