"Geef sollicitanten terugkoppeling"

 

Sollicitanten vinden een persoonlijke terugkoppeling belangrijk, ook als ze worden afgewezen voor de functie. Dat blijkt uit een onderzoek van Limburgvac, de grootste banenwebsite van Limburg, zo meldt WijLimburg.

 

 

 

 

 


 

Om beter te begrijpen waarom een vacature de sollicitant aanspreekt, ondervroeg Limburgvac 1.331 werknemers en werkzoekenden. Twee op de vijf respondenten geven aan dat dit te doen wanneer de vacature professioneel oogt, 17 procent vindt het belangrijk dat het werk zich op een korte reisafstand en 14 procent wenst een salarisindicatie.

Johan Westerink, arbeidsmarktexpert van Limburgvac, stelt vast dat op vlak van vacatureteksten nog veel winst te boeken valt. “Er wordt veel tijd en geld geïnvesteerd in het werven en selecteren van personeel. Een goede advertentie opmaken kost weliswaar rond de driehonderd euro, maar dat bedrag verdien je zo terug.”

Bijna de helft van de ondervraagde sollicitanten vindt een persoonlijke terugkoppeling na een afwijzing belangrijk, 19 procent zou graag tips krijgen. Westerink vindt dat werkgevers zich bewuster moeten worden van de kandidaten die de functie niet weten te bemachtigen. Westerink: “Zij hebben moeite gedaan om te solliciteren en hebben de selectieprocedure doorlopen, maar worden toch vaak met een standaard antwoord afgewezen. Dat is niet leuk voor hen, maar het is ook nog eens geen goede reclame voor het bedrijf.”

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 LimburgZaken | Built by Delite, powered by Envation.