Helft Limburgse bedrijven niet voorbereid op Brexit

 

De helft van de Limburgse bedrijven die zaken doen met het Verenigd Koninkrijk is niet voorbereid op een eventuele Brexit. Dat meldt De Limbruger op absis van een enquête van de Limburgse Werkgevers Verniging.

 


 

De LWV heeft 132 ondervraagd. Precies 51 procent geeft aan ‘volledig tot grotendeels’ voorbereid tee zijn op een vertrek van de Britten uit de Europese Unie. Daar staat tegenover dat 44 procent tot nu toe nog helemaal geen maatregelen heeft getroffen voor een Brexit. Dat geldt ook voor bedrijven die meer dan een miljoen euro omzet halen uit hun activiteiten met de Britten.

„Wij hadden niet verwacht dat zoveel bedrijven nog helemaal niet voorbereid zijn op een mogelijke Brexit”, aldus LWV-directeur Huub Narinx. „Wij vinden het van belang dat bedrijven zich goed informeren.”

De LWV denkt dat de onzekerheid rond de Brexit ondernemers ervan weerhoudt in actie te komen. Uit de enquête blijkt dat er sprake is van ‘Brexit-moeheid’. De overgrote meerderheid van de Limburgse ondernemers (65 procent) ziet het liefst helemaal geen Brexit. Met name ‘gedoe aan de grens’ is nog altijd de grote vrees van veel ondernemers. 60 procent zegt zich daar zorgen over te maken, blijkt uit de enquête.

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 LimburgZaken | Built by Delite, powered by Envation.