DSM-topman voorstander CO2-heffing

 

DSM-topman Feike Sijbesma  is fervent voorstander van een CO2-heffing voor vervuilende bedrijven. Dat zegt hij in een interview met Bloomberg in de kantlijn van de VN-top in New York.

Volgens Sijbesma worden de klimaatdoelen van Parijs met het huidige beleid niet gehaald. “De vervuiler moet betalen. Dat is de enige manier om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en daarom het meest effectieve doel om weer op koers te komen.”

 


 

De DSM-topman hoopt in New York veel overheden te overtuigen van de noodzaak om de uitstoot van broeikasgassen sterk te verminderen. “Als steeds meer landen en bedrijven meedoen, hoeft niemand bang te zijn dat de maatregelen de concurrentiepositie aantasten.”

Het Nederlandse plan om in 2021 een eigen CO2-heffing in te voeren, is volgens hem geen goed idee. “Als het Europese emissie handelssysteem (ETS) goed werkt, wordt onze eigen heffing overbodig. Wij moeten dit verstandig aanpakken; dan heeft iedereen met dezelfde afspraken te maken met als gevolg dat de beste bedrijven overleven.”

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 LimburgZaken | Built by Delite, powered by Envation.