New Energy Systems Schimmert viert 10-jarig jubileum

 

New Energy Systems, specialist uit Schimmert in systemen voor de opwekking van duurzame energie, viert in 2018 haar 10-jarig bestaan.


 

In de tien jaar dat New Energy Systems actief is, heeft het bedrijf door heel Nederland duizenden duurzame energieprojecten gerealiseerd.

 

“Dit gaat van vele particulieren tot grootzakelijke bedrijven waarvan vele uit de agrarische sector, en van Zuid-Limburg tot op de Waddeneilanden,” aldus commercieel directeur Peter Debije.

 

In 2008, toen de markt voor zonne-energie en warmtepomptechniek nog heel klein was, richtte hij samen met Nico Eurelings het bedrijf op.

 

“Begin januari 2008 zijn we New Energy Systems gestart," zegt technisch directeur Nico Eurelings.

 

"Toen waren slechts zo’n 35 bedrijven in deze branche werkzaam. In de tien jaar dat we nu actief zijn, zijn we uitgegroeid tot een bedrijf met ruim vijftig gespecialiseerde medewerkers."

 

Het eerste bedrijfspand aan De Steeg werd dan ook al snel te klein en op 13 mei 2011 nam New Energy Systems officieel haar energieneutrale kantoorpand verderop in de straat in gebruik.

 

“Ons huidige bedrijfspand is volledig energieneutraal. We hebben uiteraard zonnepanelen op het dak die ons van stroom voorzien, maar ook een warmtepomp om gedurende de zomer en winter het gebouw op een constante temperatuur te houden, zonder gebruik van aardgas."

 

"Hierdoor hebben wij al jaren geen energierekening meer," vervolgt Eurelings.

 

"Ook qua opslagmogelijkheden en het aantal montageteams zijn we in de laatste jaren flink uitgebreid om alle klanten zo goed en snel mogelijk van dienst te kunnen zijn."

 

“Duurzame energie is hot voor zowel particulieren als bedrijven," vertelt Debije. "Dat heeft er ook voor gezorgd dat het aantal aanbieders geëxplodeerd is de laatste jaren. De markt telt nu enkele duizenden aanbieders."

 

Kers op de taart in het eerste decennium was het Zonnekeur-keurmerk dat New Energy Systems in juni 2013, als tweede zonne-energiebedrijf van Nederland, in ontvangst mocht nemen.

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 LimburgZaken | Built by Delite, powered by Envation.